Un șofer de TIR din România percepea o taxă de câte 1.000 de lire sterline de persoană pentru a duce  imigranți ilegali albanezi din Olanda în Marea Britanie. Tânărul șofer  își ”echipase” special camionul pentru a trafica persoane,

Conform publicației Hull Daily MailNatanel Mateu își organiase  un compartiment secret în TIR-ul pe care îl conducea și a încercat să ofere un oarece confort imigranților, improvizând un pat din pături, în schimbul tarifului de 1.000 de lire.

Mateu a fost prins pe 30 iulie, când feribotul pe care se afla autovehiculul său a andocat în Hull, venind din Rotterdam. În urma examinării cu raze X a vehiculului său au fost detectate două persoane – doi bărbați, de 18 și 29 de ani – ascunse în compartimentul secret.

Șoferul a fost arestat și a recunoscut că făcea trafic ilegal de migranți.

Potrivit instanței, Mateu, în vârstă de 24 de ani, vine dintr-o familie cu „frică de Dumnezeu” și este unul dintre cei șase frați angajați la firma de transport a tatălui său. Tânărul începuse să consume droguri, iar banii nu îi mai ajungeau, așa că a ajuns să încalce legea.

Tânărul român a fost condamnat la 21 de luni de închisoare iar cei doi albanezi au fost returnați în orașul Rotterdam.