100 de melodii ale românilor! Tu şi Eu – Inna

Este artista din România cu cele mai multe vizualizări pe Youtube, peste două miliarde. Este cunoscută în lumea întreagă sub numele Inna, deşi în buletin apare ca Elena Alexandra Apostoleanu. Numele de scenă vine de la bunicul ei, care o alinta Inna când era mică.

S-a născut lângă mare, la Mangalia, pe 16 octombrie 1986 şi a terminat cursurile liceului economic din oraşul natal, după care a studiat Ştiinţele Politice la Universitatea din Constanţa. La 21 de ani, apărea pentru prima dată la o televiziune importantă din România, cu o piesă scrisă de Play & Win, cu care, însă, nu a făcut mare vâlvă. Oricum, colaborarea cu trupa a continuat, iar în 2008 au lansat împreună piesa “Hot”, care pentru Inna a adus prima confirmare în topurile muzicale ale vremii.

Aşa a început ascensiunea ei internaţională. “Hot” este piesa cu care a cucerit Internetul şi radiourile din România şi din lume. De atunci, viaţa ei se împarte între concerte şi turnee, lucruri care o ţin mereu departe de casă. Mangalia înseamnă acasă pentru Inna şi un loc în care revine cu plăcere, ori de câte ori are ocazia, după cum ne-a mărturisit: “Mie nu prea îmi rămâne niciun loc în suflet, aşa, mai mult decât România. În sufletul meu, indiferent unde sunt, e România, pentru că aici sunt ţara, mama, tatăl, familia, prietenii…”

În iunie 2009, Inna câştiga primele premii importante din carieră, în cadrul Romanian Music Awards. În septembrie 2009, a fost nominalizată la premiile MTV European Music Awards, categoria Best Romanian Act, iar o lună mai tarziu avea să câştige şi trofeul.
După ani în care a lansat hituri numai în limba engleză, în 2012, fanii Innei au fost deopotrivă surprinşi şi încântaţi că idolul lor a ales să cânte şi în limba română. Piesa „Tu şi eu” a reuşit să adune, în doar trei zile de la postare, peste 500.000 de accesări pe Youtube. Melodia a fost înregistrată în cadrul sesiunilor Rock the Roof din Mexic şi a ajuns unul din hiturile verii 2012.

Povesea piesei pe siteul eualegromania

De același autor

Related Articles