100 de melodii ale românilor! O portocală – Anda Călugăreanu

1087

Îndrăgitul artist Marius Ţeicu s-a născut pe 9 mai 1945, la Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. Compozitor, solist vocal, instrumentist (pian, instrumente cu clape, oboi) orchestrator, dirijor şi profesor, a absolvit “Liceul de muzică” din Timişoara în 1963, la secţia oboi-pian şi “Academia de muzică” din Bucureşti în 1968 la secţia dirijat. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din anul 1974.

Printre numeroasele şlagăre compuse de Marius Ţeicu se numără şi O portocală, versuri Ovidiu Dumitru, melodie cântată de-a lungul timpului de generaţii întregi şi lansată prima dată la Radio România de regretata Anda Călugăreanu. Încă de la prima lansare pe scenă, mărturiseşte Marius Ţeicu, melodia a primit 3 biss-uri, fiind apreciată de public şi datorită vocii unice a Andei Călugăreanu.

În ziua de astăzi, însuşi compozitorul a făcut mai multe remixuri pe această melodie, un remix pentru copii. Marius Ţeicu poartă o mare iubire acestei piese, dar şi Andei Călugăreanu, melodia fiind chiar soneria telefonul mobil al artistului.

Povestea piesei pe siteul eualegromania