Invitaţie la masă… ca la noi, acasă

De Ziua Națională a României, cei aproximativ 600 de elevi vor fi poftiți la o masă tradițională organizată la inițiativa părinților elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița.

Activitatea va debuta la ora 12.00 cu o scurtă lecție de istorie, susținută în curtea școlii de profesorii Ionuț Gârtoi și Ilie Bădescu pentru toți cei prezenți. După un moment artistic, elevii sunt invitați la masa amenajată în același loc, prin implicarea directă a părinților care fac parte din comitetele de părinți ale tuturor claselor din unitatea de învățământ amintită. Acțiunea Invitație la masă… ca la noi acasă are la bază un parteneriat real și funcțional între școală și familie, reprezentând un factor important în formarea unei atitudini pozitive a elevului față de școală și comunitate.

Tot cu ocazia Zilei Naționale și pornind de la același principiu care vizează marcarea celui mai important eveniment național într-un mod special, Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița organizează în această perioadă ediția a VIII-a a Proiectului Național România, țara mea. Peste 400 de elevi și preșcolari din întreaga țară au înscris lucrări la cele șase secțiuni: Peisaje din România, Locul meu natal, România uitată (concursuri de fotografie), România, tărâm de poveste (concurs de creație literară), Perspectivă de licean (concurs de eseuri), România, țara mea (colaje și desene). Proiectul, coordonat de prof. Cristina Ardeleanu, face parte din Calendarul Activităților Educative Naționale (nr. 26402/16.02.2017, Anexa A, poziția 16 – Domeniul cultural-artistic: Arte vizuale), avizat de Ministerul Educației Naționale. O parte din fotografiile elevilor din țară vor fi expuse în curtea școlii.

Proiectul este transcurricular şi presupune implicarea copiilor în acţiuni care să le trezească şi să accentueze sentimentul patriotic, determinându-i să-și descopere țara și să o reprezinte în imagine și cuvânt. Totodată, proiectul cuprinde și o secțiune dedicată cadrelor didactice, peste o sută de profesori exprimând trăiri, gânduri, sentimente generate de experiențe personale la catedră, în cadrul Simpozionului național Dascălul, de profesie român.

5 COMENTARII

  1. Sesizarea rămâne: se cer ilegal bani de la părinți pentru acțiunile și dotarea școlii și nu vă interesează dacă e adevărat sau nu. Așa cum ați mers la Școala nr.7, la chemarea direcțiunii ca să lăudați activitatea, nu văd de ce nu v-ați putea duce din nou să puneți niște întrebări? Nu e prea clar de unde teama de proces dacă descoperiți care e adevărul celor sesizate? Știți cum e ales în școală comitetul de părinți? Vorbim despre faptul că dovediți momentan că slujiți instituții și nu oameni. Dezvăluiți public întotdeauna toate sursele de informații pe care le aveți? Așa că avem dreptul să ne protejăm dacă considerăm de cuviință. Copii nu sunt dați afară, sunt persecutați, uneori chiar pedepsiți fizic.

  2. „Masa”, fasole cu CIOLAN, nu e organizată de părinți ci a fost impusă de direcțiune. Dacă ați fi jurnaliști adevăratți, ați face o anchetă și nu ați prelua la indigo „mesajul” populist al direcțiunii. Singurul parteneriat cu părinții e acela în care sunt obligați să participe cu bani la toate excentricitățile direcțiunii. De altfel, se știe că la Școala Generală nr. 7 din Reșița TOTUL se face pe BANII PĂRINȚILOR, de la uniforma ROȘIE pâna la dotarea și întreținerea claselor. Se întreabă ziariștii dacă practica aceasta e legală? Directorul PSD-ist, Ionuț Gârtoi, căruia îi aparține minunata idee a CIOLANULUI, vrea să își etaleze, în felul acesta total dezgustător și penibil pentru copii care vor sta cu un blid în mână ca niște cerșetori, „patriotismul” său.

    Un părinte

    • Dar dumneavoastră aţi sesizat Inspectoratul Şcolar referitor la cele de mai sus? Că dacă nu aţi făcut-o ar trebui să nu ne mai acuzaţi pe noi că nu suntem “jurnalişti adevăraţi”, atâta vreme cât vă semnaţi cu “Un părinte”…

      • Noi avem copii de protejat care sunt elevii acestei școli. În ce țară credeți că trăim?! V-ați întrebat că poate Inspectoratul Școlar știe și ignoră intenționat că în Școala nr.7 totul se face impus de direcțiune, pe banii părinților, dacă tot se întâmplă asta de atâta vreme?! Dar dumneavoastră vă considerați ziariști liberi de orice presiune și influență. In loc să vă arătați ofensați, verificați mai bine dacă cele semnalate de noi sunt adevărate. Nu toți părinții sunt de acord cu ce hotărăște comitetul școlii în numele lor.

      • Nu s-a simţit nimeni ofensat, dar puneţi-vă în situaţia noastră. Mergem la ISJ să începem o investigaţie pornind de la sesizarea dumneavoastră care vă semnaţi “un părinte” şi apoi ne trezim cu un proces pentru că am denigrat instituţia de învăţământ sau mai ştiu eu ce. Veniţi să depuneţi mărturie? Evident, nu, pentru că aveţi copii de protejat. Şi atunci despre ce vorbim? Nu există un comitet de părinţi care să semneze o sesisare către ISJ? Sau aveţi impresia că o să dea afară din şcoală toţi copiii ai căror părinţi au semnat petiţia. Hai să fim serioşi…

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles