[FOTO] Marele Premiu pentru Radio România la Taktons Novi Sad

În perioada 20-26 noiembrie, în Serbia, la Radio Novi Sad, a avut loc a 16-a ediţie a Taktons – competiţie internaţională a excelenţei în domeniul înregistrărilor sonore profesionale realizate de radiouri şi televiziuni publice.

Pentru a treia oară, Radio România a obţinut Marele Premiu şi Premiul pentru cea mai de succes radiodifuziune, inginerii de sunet Radio România primind şi trei diplome pentru cele mai bune rezultate la trei dintre categorii şi clasându-se pe poziţia a doua şi a treia la alte 3 categorii.

Diplomele pentru cele mai buna rezultate au fost obţinute de ing. Călin Gibescu la categoriile muzică clasică – coruri şi ansambluri mari, fără public şi muzică clasică – coruri şi ansambluri mari, spectacol cu public şi de Cristian Şerbu la categoria muzică folk, etno şi world music – grupuri mici, spectacol cu public.

Ing. Andrei Barbu şi ing. Călin Gibescu s-au clasat pe poziţia a doua la categoria jazz – muzică uşoară, grupuri mici, spectacole cu public, respectiv, la categoria jazz – muzică uşoară, big band, ansambluri mari, spectacole cu public, iar ing. Dan Corjos şi ing Andrei Barbu au obţinut a treia poziţie la categoriile muzică clasică – solişti şi ansambluri mici, spectacol cu public, respectiv muzică folk, etno şi world music – grupuri mici, spectacol cu public.

Taktons este organizată de serviciul audiovizual public Voivodina cu scopul de a obţine o evaluare şi recunoaştere a realizărilor din domeniul înregistrărilor sonore profesionale pe o perioadă de doi ani. La această ediţie a competiţiei au fost înscrise peste o sută de înregistrări provenite de la serviciile publice media din Austria, Bosnia-Herţegovina, Croaţia Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Serbia, România şi Ungaria.

Înregistrările Radio România prezentate în competiţie au fost realizate cu ocazia Festivalului Internaţional Radiro 2016, a Festivalului Internaţional George Enescu 2017 şi din concertele live realizate pe scena sălii de concerte Mihail Jora a Societăţii Române de Radiodifuziune în perioada 2016-2017.

Cele mai citite

Related Articles