Proteste față de modificările aduse Codului Fiscal și legilor justiției

În Piața Victoriei din București are loc o manifestație de protest față de modificările aduse Codului Fiscal și legilor justiției.

Dacă în urmã cu o oră vorbeam de câteva zeci de persoane care s-au strâns aici în Piața Victoriei, între timp, numărul acestora a ajuns la câteva mii și continuă să crească, oamenii ies dinspre gurile de metrou, dar și persoane care vin pe străzile adiacente.

În urmă cu o jumătate de oră s-a blocat și traficul în zonă, mai precis, în fața Muzeului Antipa, care dă spre Bulevardul Kiseleff. Singura rută de acces a șoferilor care vor să treacă prin Piața Victoriei rămâne aceea care duce spre Bulevardul Aviatorilor.

Protestatarii poartă steaguri tricolore, pancarte și se aud vuvuzelele însoțite de scandări împotriva actualului guvern și a majorității parlamentare.

În aproximativ o jumãtate de oră, protestatarii vor pleca în marș către Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pentru a cere retragerea proiectului privind legile justiției, respingerea în legislativ a ordonanței de urgență care aduce modificări Codului Fiscal, dar și demisia Cabinetului Tudose și a președinților celor două Camere ale Parlamentului.

O ultimă precizare: forțele de ordine din prezent sunt în număr important în zonă, dar și pe traseul pe care urmează să se deplaseze coloana de protestatari, inclusiv Jandarmeria călare, pentru a preîmtâmpina orice fel de incidente. RRA

Cele mai citite

Related Articles