Povestea șoferului român de tir care a devenit erou în Elveția

Pentru că se apropie Ziua Națională a României și urmează să intrăm în anul centenarului am decis să rememorăm faptele bune pe care românii noștru le-au făcut peste tot prin lume. De obicei aflăm mai repede și tindem să păstrăm în memorie mai degrabă faptele reprobabile dar nu trebuie să uităm că sunt milioane de români cinstiți și muncitori și printre ei și adevărați eroi.

Primul caz prezentat este al unui șofer de tir roman care a ajutat la prinderea unor hoți în Elveția, în luna august a acestui an.

Daniel Gheorghe Stănescu, în vârstă de 41 de ani, originar din Mioveni, Argeş, era în parcarea unei benzinării. A văzut spărgătorii, i-a filmat şi a chemat poliţia. De unde se afla, românul vedea foarte bine parcarea unui supermarket aflat chiar lângă benzinărie.

La un moment dat, i-a atras atenţia o tânără care a urcat într-un SUV. Din aceeaşi maşină s-a dat jos un bărbat mai în vârstă, care s-a dus la un alt autovehicul, s-a uitat în jurul său şi a încercat să-l deschidă. Nu a reuşit şi s-a dus la o altă maşină.

Românul a pornit înregistrarea şi a sunat la 112.

Cu ajutorul detaliilor oferite de el, poliţiştii i-au prins pe răufăcători.

Poliţiştii elveţieni l-au felicitat pe român pentru ajutorul decisiv dat în acest caz, pe care nu reuşeau să-l soluţioneze de câţiva ani.

Daniel Stănescu a declarat pentru Pro TV: Toată lumea zicea că sunt români. Şi eu am zis, dom’le, dacă eu am ajutat la prinderea lor şi sunt român, înseamnă că sunt hoţ? M-am bucurat foarte tare că erau tot de la ei din ţară, elveţieni.”

Cele mai citite

Related Articles