Atenţie! Radare în sistem ,,CASCADĂ” PE DN.6

Peste 150 de şoferi au fost sancționați în cadrul unei acţiuni organizate de polițiștii rutieri pe D.N.6, pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de aceasta. Au fost amplasate 7 radare în sistem „cascadă”.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, ieri, 24 noiembrie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, poliţiştii rutieri au acţionat pe D.N. 6, cu 7 aparate radar instalate în sistem „cascadă”.

În cele 8 ore de acțiune, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 58.580 de lei, dintre care 109 au fost pentru viteza excesivă și 10 pentru depășiri neregulamentare. Ca măsură complementară, au fost reținute 10 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și a fost retras un certificat de înmatriculare. Pe parcursul weekend-ului, polițiștii intensifică acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru depistarea celor care pun în pericol siguranța traficului, conducând cu viteză excesivă. Poliţiştii vor utiliza autospecialele inscripţionate sau neinscripţionate, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare.

Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.Poliţia Rutieră nu are normă de amenzi! Scopul nostru este să prevenim accidentele de circulaţie, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice, în evenimentele rutiere.

Cele mai citite

Related Articles