Festivitatea de deschidere a celei de-a V-a ediţii a Simpozionului Internaţional Arheo Vest „Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie” va avea loc astăzi , 25 noiembrie, în aula Universităţii de Vest de la ora 9.00.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate nu mai puţin de 80 de lucrări ştiinţifice scrise de 125 de cunoscuţi istorici şi arheologi din România, Serbia, Ungaria, Germania, Marea Britanie sau Republica Moldova şi va fi lansat al cincilea anuar Arheo Vesţ în două volume, care, în cele 1.282 de pagini, cuprind 65 de studii de specialitate scrise de 113 autori din ţară şi străinătate.

Simpozionul din acest an este dedicat „In honorem prof. univ. emerit Doina Benea”, doctor în istorie şi specialist în antichitatea romană, muzeograf la Muzeul Banatului, apoi şef al catedrei de istorie a Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie şi director al Centrului de Studii de Istorie şi Arheologie „Constantin Daicoviciu” din cadrul Universităţii de Vesţ conducător de şantiere arheologice-şcoală, precum cele de la Tibiscum (Jupa) sau Praerorium (Mehadia). Este autorul mai multor lucrări cu caracter monografic şi a zeci de studii publicate în revistele unor manifestări internaţionale, coordonatorul unor proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, membru corespondent al Institutului German de Arheologie din Berlin şi membru în mai multe organisme ştiinţifice internaţionale.