Cros omagial la Arad dedicat militarilor români răniţi în teatrele de operaţiuni

În premieră, militarii români răniţi în Afganistan, Irak precum şi în alte teatre de operaţiuni vor fi omagiaţi astăzi, la Arad, printr-un cros omagial organizat în preambulul Zilei Naţionale.

La crosul omagial organizat de Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ şi Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, cu sprijinul Ministerului Apărării, prin Proiectul Invinctuş pot participa alergători de toate vârstele.

Startul alergării se va da sâmbătă, 25 noiembrie, la ora 10.00 din Cetatea Aradului. În continuare, participanţii vor alerga pe traseul: Podul Decebal – Podul Traian – Subcetate- Faleza Mureşului Micalaca, sosirea urmând să aibă loc în Parcul Eminescu, la Crucea Eroilor, traseul total al alergării fiind de circa 7,4 km. Alergarea se va încheia cu depunerea unei coroane de flori la Crucea Eroilor’, a informat prof univ dr Ramona Lile, rectorul Univerităţii ‘Aurel Vlaicu’ Arad.

Aceasta a ţinut să adauge faptul că la evenimentul de la Arad şi-a anunţat participarea şi unul dintre membrii Invinctus Team Romania, care în acest an a participat la Jocurile Invinctus de la Toronto, în Canada, unde România a obţinut rezultate remarcabile la mai multe probe sportive. De menţionat că România a fost prima ţară din blocul est-european care a fost invitată să participe la aceste jocuri.

Jocurile Invictus sunt o competiţie sportivă înfiinţată în anul 2014, de către prinţul Harry al Marii Britanii, la care participă militari răniţi pe fronţ majoritatea în Irak şi Afganistan, cu scopul de a creşte susţinerea publică pentru militarii răniţi din teatrele de operaţiuni. Un alt scop al Jocurilor Invinctus este acela de a le oferi militarilor care au fost răniţi şansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.

De același autor

Related Articles