Mutu a spus pe cine vrea să antreneze

133

“În decembrie voi obţine diploma de antrenor, nu-mi place să fiu conducător. Vreau să simt mirosul terenului şi să fiu împreună cu băieţii pentru a le împărtăşi experienţele mele. (…) Vreau să devin un tehnician bun şi pregătit: sper ca în viitor s-o antrenez cândva pe Fiorentina”, a declarat Mutu, care acum este directorul sportiv al Federaţiei Române de Fotbal.
Fostul fotbalist român Adrian Mutu a dezvăluit că visează să antreneze echipa italiană Fiorentina, la care a jucat cu mare succes între 2006 şi 2011, scrie site-ul violanews.com.

“Ca jucător am rămas cu amintiri foarte frumoase, legate de suporteri şi de oraş. Sper că şi eu am lăsat amintiri frumoase”, a spus Mutu. “Legătura mea cu Florenţa nu s-a schimbaţ aici m-au iubit mai mult decât în ţara mea”, a subliniat el.
“Fotbalul s-a schimbaţ acum şi antrenorii sunt mai pregătiţi. Nu mai există numărul zece care să joace în spatele vârfurilor. Antognoni era un astfel de jucător, în timp ce eu eram un nouă şi jumătate. În afară de talent şi de pregătire, acum se pune accentul pe fizic şi pe viteză”, a afirmat fostul internaţional.
“Nimeni nu se aştepta ca Italia să nu se califice la Mondial. E un dezastru pentru Italia, ca şi pentru România mea”, a spus Mutu.
El a comentat actualul parcurs al formaţiei viola: “Urmăresc în continuare Fiorentina, nu trece printr-o perioadă bună. E o echipă tânără, acesta e sezonul reconstrucţiei. Sper că în ianuarie vor veni întăriri (…)”.

Mutu s-a referit la Ianis Hagi, Federico Chiesa şi Giovanni Simeone, tineri fotbalişti ai Fiorentinei, toţi trei fiii unor jucători celebri. “Trebuie să aibă ambiţia să reuşească mai mult decât părinţii lor, altfel merită palme”, a spus zâmbind fostul atacant. “Chiesa se descurcă foarte bine, echipa trebuie să-l ajute. Cholito (fiul lui Diego Simeone — n. r.) se descurcă bine şi la fel se va întâmpla cu Hagi, dacă nu în acest sezon, atunci în cel următor”, a spus el.
“Stadioane noi? În România există unele, e nevoie de investiţii”, a continuat fostul atacant.
Mutu a spus despre fiul său Thiago: “Sper că într-o zi va putea deveni numărul zece al echipei viola şi că va fi mai talentat decât tatăl său”.
Mutu s-a aflat în Italia alături de selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra. Înainte de Florenţa, cei doi au vizitat Roma, unde au discutat cu Bogdan Lobonţ şi Ştefan Radu, apoi Napoli, unde s-au întâlnit cu Vlad Chiricheş. La Florenţa, ei au avut ocazia să-l întâlnească pe Ianis Hagi,scrie Agerpres.ro