Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă are mare nevoie de medici!

Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă are nevoie urgent de cel puţin 8 medici pentru ginecologie, pediatrie, medicină internă, chirurgie şi ortopedie.

Posturile sunt scose la concurs de ceva vreme dar nu au fost ocupate deoarece medicii tineri se pare că nu sunt interesaţi să vină să profeseze în Moldova Nouă, atrage atenţia managerul spitalului Sebastian Patroi. Pentru a convinge medicii tineri să vină în Clisura Dunării, municipalitatea este dispusă să le ofere acestora gratuit o casă şi alte beneficii importante.

Dat în folosinta în data de 09.07.1976, Spitalul Orasenesc Moldova Nouă este un spital cu profil general ce face parte din categoria a-IV-a nivel de competenţă bazal. În structura sa curpinde 145 de paturi şi deserveşte oraşul Moldova Noua şi comunele adiacente: Berzasca, Coronini, Gîrnic, Sicheviţa, Pojejena şi Socol.

Spitalul Orăşenesc Moldova Noua, este instituţia de baza în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei de peste 28000 de oameni din Clisura Dunării. Cel mai apropiat spital judeţean este în Municipiul Reşiţa la o distanţă de 110 Km.

Datorită activitătii de minierit care a fost de bază în zona, patologia prezentă este caracterizată prin boli ca tuberculoza la care se adaugă boli cardiovasculare, respiratorii, digestive şi reumatismale. Ca urmare a închiderii întreprinderii miniere, populaţia tânără a migrat astfel se face că numărul pacienţilor vârstnici să crească, aducând şi patologia specifică vârstei a treia.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles