Fără mașini până la morile de la Rudăria

Autorităţile comunei Eftimie Murgu intenţionază să limiteze şi chiar să interzică accesul autovehiculelor pe drumul din Chei care duce la celebrele mori pe apă care formează cel mai mare Complex mulinologic în aer liber din Europa!

Mă gândesc – şi asta trebuie să discutăm şi cu instituţiile abilitate! – dacă avem posibilitatea să limităm accesul vehiculelor pe Cheile Rudăricăi, pentru că în ultima vreme, cel puţin în ultimii 2-3 ani, aproape că toată acea vale este de netraversat! Nu pentru că ar fi un disconfort pentru persoane, ci mă gândesc în primul rând la mediul înconjurător care, din cauza acestui trafic intens are de suferit!”, ne-a declarat prof. Mihai Vlădia – primarul comunei Eftimie Murgu.

”Dealtfel, cu precădere în sezonul estival, Valea Rudăricăi se aseamănă foarte mult cu Valea Cernei în zona celebrelor cădiţe, ca urmare a numărului mare de persoane şi maşini care ajung în zonă! Eu îmi doresc să nu ajungem într-o situaţie aemănătoare, din punct de vedere al problemei mediului, ci îmi doresc comuna mea şi Cheile Rudăricăi să se ridice la nivelul Văii Cernei, al staţiunii Băile Herculane! Vorbind în nume personal, dorinţa mea este să interzicem accesul maşinilor pe Cheile Rudăricăi, în primul rând pentru protejarea mediului, pentru protejarea morilor! Însă această hotărâre nu pot să o iau eu personal, trebuie discutat la nivel de instituţii abilitate pentru lucrul acesta! Dar cred că ar fi benefic!”, ne precizează edilul-şef al comunei Eftimie Murgu.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles