[FOTO] Speranţe pentru o bijuterie arhitectonică din Herculane

253

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, vrea ca ca fostul hotel militar din Băile Herculane să fie repus pe harta punctelor de interes din cadrul sistemului militar medical. Referindu-se la fostul Sanatoriu Militar Regele Ferdinand I, ministrul a spus că acest program de restaurare a clădirii va fi demarat la începutul anului viitor.

„Toate facilitatile destinate militarilor, aflate în stare avansată de degradare, trebuie salvate. Mai ales când vorbim de spaţii aflate în patrimoniul cultural naţional sau care au fost facilităţi moderne şi de interes pentru Armata română. În Băile Herculane, m-am documentat împreună cu generalul Gheorghe Nistor, şeful Direcţiei domenii şi infrastructură din cadrul MApN, asupra identificării soluţiilor tehnice pentru ca fostul hotel militar din inima staţiunii montane să fie repus pe harta punctelor de interes din cadrul sistemului militar medical, alături de Sanatoriul de Balneofizioterapie şi recuperare medicală de la Băltăteşti, Neamţ sau Centrul de Refacere a Capacitatii de Muncă a Personalului Armatei de la Predeal, facilităţi moderne şi cu o bază materială solidă”.

Fostul Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansate pentru militarii români care derulau programele de recuperare după misiuni şi pentru răniţi.
Ministrul Fifor a mai precizat pe pagina sa de facebook că în doi ani, în Băile Herculane va funcționa o noua bază pentru recuperarea militarilor răniți în teatre de operații, precum și o bijuterie arhitectonică recuperată și repusă în circuit.

(Sebastian Dragomir)