Liberalii iau atitudine

178

Liberalii au luat atitudine şi au protestat astăzi în centrul civic din Reşiţa. În faţa Prefecturii Caraş-Severin s-au adunat câteva sute de persoane care s-au arătat nemulţumite de actuala guvernare PSD-ALDE. Oamenii au fost mobilizaţi pe reţelele de socializare de către liberali, care au depus vineri o moţiune de cenzură împotriva puterii, afirmând că România nu mai poate fi guvernată „prin sfidare, ticăloşie şi minciună”.

Practic, opoziţia susţine că este necesară retragerea încrederii acordată Executivului condus de Mihai Tudose pentru a fi oprită distrugerea economiei, atacul la Justiţie şi scoaterea României din Uniunea Europeană. La protest au fost prezenţi primarii liberali din Resita, Caransebeş, Moldova Nouă şi Soceni. Moţiunea de cenzura a fost citită de Lucia Peia, preşedintele OFL Reşiţa, iar după aproximativ 40 de minute, protestul s-a încheiat paşnic.

Astfel de proteste au avut loc în toate capitatele de judeţ şi cu acest prilej a fost prezentată o sinteză a textului Moţiunii de Cenzură.

Mai trebuie precizat că social democraţii nu par îngrijoraţi de moţiunea de cenzură depusă de opoziţie. La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Mihai Tudose declara la Băile Herculane că moţiunea nu va trece, dar este un bun prilej pentru PSD să prezinte toate realizările din ultimul an.

(Sebastian Dragomir)