Alexandru Tomescu, din nou la Sala Radio

După un memorabil concert susţinut recent cu Orchestra Naţională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19:00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea.

Legendara vioară Stradivarius Elder-Voicu va răsuna aşadar din nou la Sala Radio, într-un program care propune publicului trei sonate-reper din repertoriul pentru vioară şi pian: Sonata nr. 5 în fa major pentru pian şi vioară, op. 24 – Sonata primăverii de L. van Beethoven, Sonata nr. 2 în la major pentru pian şi vioară, op. 100, de J. Brahmş alături de o piesă de George Enescu, Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară şi pian, op. 25 – În caracter popular românesc.

Cu o carieră naţională deja consolidată şi cu o expunere internaţională în plină ascensiune, Alexandru Tomescu cântă din 2007 pe vioara care i-a aparţinut lui Ion Voicu. A realizaţ câţiva ani la rând, Turneul Stradivariuş concertând în zeci de localităţi, cu programe care au cuprins câteva integrale-eveniment pentru viaţa muzicală românească şi care i-au conturat reputaţia de a fi, astăzi, unul dintre cei mai bine cotaţi violonişti români.

Nominalizată în 2017 la titlul de Young Steinway Artisţ o distincţie de elită acordată celor mai promiţători tineri pianişti ai lumii, Sînziana Mircea a concertat în renumite săli de concerte din Europa, Statele Unite şi Asia, iar în acest an a cântat alături de Alexandru Tomescu şi Omar Massa în Turneul Stradivarius.

Recitalul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Interneţ pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

De același autor

Related Articles