Competiţie acerbă la rezidenţiat. Astăzi, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii!

Cei peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, din toată ţara care au susţinut ieri examenul de intrare în rezidenţiat pot depune astăzi până la ora 20.00 contestaţii.

După ce sistemul prin care li s-au corectat tezele nu a funcţionat corespunzător, candidaţii au cerut o nouă recorectare a lucrărilor. În această sesiune au fost scose la concurs aproape 4.000 de posturi. În Caraş-Severin, Spitalul Judeţean din Reşiţa are disponibile 3 posturi pentru rezidenţi în secţiile de epidemiologie, psihiatrie şi pneumologie iar Spitalul Orăşenesc Oraviţa scoate la concurs un post pentru secţia de TBC-Marila.

Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie au concurat pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru Medicină, 258 locuri pentru Medicină dentară şi 136 locuri pentru Farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi, conform Ministerului Sănătăţii.

Cei mai mulţi absolvenţi sunt pentru posturile de rezidenţi în Medicină – 5.054, alţi 1.277 în domeniul medicinei dentare şi 487 în domeniul farmaceutic. Concurenţa este de 1,4 candidaţi pe loc pentru Medicină, 4,9 candidaţi pe loc pentru Medicină dentară şi 3,6 candidaţi pe loc pentru farmacie.

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.La fel ca în anii trecuţi, concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles