Vaccinul antigripal va ajunge în ianuarie şi în Caraş-Severin!

Procedura de licitaţie electronică, cea mai importantă etapă a achiziţiei pentru vaccinul antigripal, s-a incheiat!

Astfel, vaccinul va putea fi cumpărat de minister la un preţ mai bun. Faţă de anii anteriori, vor fi achiziţionate cantităţi duble de vaccin antigripal, fapt care va permite imunizarea unui numar mai mare de persoane. Din luna ianuarie vaccinul antigripal va ajunge în toate judeţele din ţară dă asigurări ministrul sănătăţii Florian Bodog.

Ministerul precizează ca este pentru prima dată când va incheia un acord –cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani.

Încheiem acorduri – cadru pentru toate vaccinurile, în aşa fel încât să nu mai ajungem în situaţia ca, la începutul anului viitor, din cauza faptului că nu a pornit procedura de achiziţie, să ne confruntam din nou cu lipsa de vaccinuri. Termenele de livrare vor fi stabilite astfel încât să existe predictibilitate în ceea ce priveşte necesarul de vaccinuri, iar livrarea să fie făcută în funcţie de necesarul stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat prof.dr.Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Vă reamintim că în judeţul Caraş-Severin au ajuns doar 247 de doze de vaccin antigripal, administrate cadrelor medicale şi personalului de pe ambulanţă.Medicii de familie nu au primit nici măcar o doză. Aceştia susţin că vaccinul, ca să fie eficient ar fi trebuit administrat în luna octombrie.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles