Un preot român de 40 de ani și-a pus capăt zilelor, ieri

Un preot din județul Dolj a decis să-și  pus capăt zilelor, sâmbătă, 18 noiembrie, cadavrul acestuia fiind descoperit de vecini în curtea casei parohiale din satul Grindeni, comuna doljeană Ostroveni.

Este vorba de preotul Ionel Neagu, în vârstă de 40 ani, care  şi-a explicat gestul cutremurător printr-un bilet de adio în care menționa că a decis să îşi ia viața din cauza unor neînțelegeri familiale.

„Un localnic a sunat la 112 pentru a anunța că a descoperit cadavrul unui bărbat, spânzurat de un nuc.  S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pentru a se cerceta împrejurările în care a survenit decesul”, a precizat pentru Libertatea  Cătălin Dochia, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Rudele preotului au povestit cu lacrimi în ochi că se afla în pragul divorţului, iar gândul că poate să îşi piardă familia l-a împins dincolo de marginile disperării. Silviu Neagu a lăsat un bilet de adio în care a explicat motivul sinuciderii şi şi-a cerut iertare lui Dumnezeu. „Şi-a hotărât singur soarta. Avea probleme cu soţia şi l-au afectat. Înainte să recurgă la acest gest necugetat a lăsat un bilet de adio de şaşe pagini, iar acolo a scris totul. Şi-a cerut iertare de la copii, părinţi, prieteni, dar mai ales de la Dumnezeu. Soţia l-a ameninţat cu divorţul, iar acest lucru l-a afectat foarte mult. Era preot, dar avea o fire sensibilă“, a declarat unchiul preotului Silviu Neagu.

Surse apropiate familiei citate de jurnaliștii de la publicația mai sus menționată susțin că familia preotului, soția şi cei doi copii, nu se aflau acasă în momentul în care acesta a fost descoperit spânzurat.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Bechet pentru efectuarea autopsiei.

Cele mai citite

Related Articles