Cetățean afgan, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți

Un cetățean afgan, pe numele căruia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, va fi prezentat astăzi, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul este cercetat de polițiștii de frontieră timișeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat, deoarece în urmă cu o zi a încercat să ajute un grup format din 18 cetățeni irakieni să intre ilegal în România din Serbia.

Cetățenii irakieni, zece bărbați, șapte femei și un minor, cu vârste cuprinse între 11 și 40 de ani, sunt cercetați și ei de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în prezent aceștia aflându-se în custodia Centrului de Cazare și Proceduri pentru solicitanții de azil Timișoara, deoarece au cerut o formă de protecție din partea statului român.

În continuare, polițiștii de frontieră timișeni desfășoară activități specifice pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ada Botezan

De același autor

Related Articles