Doi albanezi la granița cu Serbia!

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au declanșat ieri o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat două persoane de sex masculin care se deplasau pe joş pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării, pe raza localității de frontieră Valcani.

Imediaţ polițiștii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor care nu își justificau prezența în zona de frontieră și le-au condus la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni albanezi, în vârstă de 19, respectiv 28 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și aveau interdicție de a intra în Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane fiind predate autorităților sârbe, în baza acordului de readmisie.

Redacția Radio Reșița

 

Cele mai citite

Related Articles