Conflict de muncă la Lugoj! Angajaţii unei firme italiene au rămas fără salariu

         Muncitorii unei firme din Lugoj au protestat în această săptămână, pentru a-şi cere drepturile salariale pe ultima lună. Peste 30 de muncitori ai firmei producătoare de încălţăminte din Lugoj s-au reunit în faţa societăţii, pentru a-şi exprima nemulţumirea vizavi de neachitarea rentei lunare.

Oamenii spun, că deşi câştigă minimul pe economie, au nevoie de bani pentru a-şi plăti ratele la bănci şi vor să-şi primească salariile la timp. Administratorul firmei a fost prezent pentru a da explicaţii muncitorilor. El spune că problema provine din Italia, unde firma are sediul central şi că s-au acceptat comenzi la preţuri foarte mici, pentru a nu se pierde producţia. Acesta a mai adăugat că societatea din Lugoj, până săptămâna trecută a onorat toate comenzile.

S-a ajuns la această situaţie, deoarece în ultimele şase luni s-au acceptat comenzi la preţuri foarte mici,pentru a recupera producţia şi în fiecare zi firma a pierdut bani. Dar nu vorbim de România! Problemele au apărut în Italia. Ni s-a spus să mergem mai departe, că se găsesc soluţii, până săptămâna trecută când ni s-a comunicat că nu mergem mai departe“, a explicat administratorul Lorenzo Ambrosi. La Torre lucrează circa 130 de persoane, iar acestea spun că dacă nu li se vor acorda salariile sunt hotărâţi să acţioneze societatea în instanţă. Firma italiană, care are ca obiect de activitate confecţionarea de încălţăminte, funcţionează în Lugoj de 15 ani.

Ion Moldovan

Cele mai citite

Related Articles