Supărare la Moldova Nouă

Primarul de la Moldova Nouă, Adrian Torma, este prezent astăzi, la Orşova,  pentru a se întâlni cu factorii responsabili în gestionarea Parcului Natural Porţile de Fier. 

Pentru edilul cărăşean întâlnirea are o importanţă foarte mare mare. Demersurile acestuia privesc relaxarea legislaţie pentru zonele protejate, care în acest moment nu permite demararea unor proiecte de dezvoltare şi punere în valoare a zonei turistice adiacente, circumscrise oraşului de pe malul Dunării.

                              

În cadrul întâlnirii, Torma are în vedere, în primul rând, propuneri de relaxare a unor reguli privitoare la construcţii în zonele protejate acestea fiind, în opinia edilului, extrem de stricte. Din acest motiv, este foarte greu dacă nu imposibil să ridici construcţii în zonele circumscrise parcului, spune acesta.

O altă temă de discuţii va fi legată de posibilitatea accesării de fonduri europene, pentru a finanţa proiectele de dezvoltare turistică a zonei. În această priviinţă este luată în calcul dezvoltarea Ostrovului, din zona oraşului, cu un potenţial turistic nevalorificat la această oră. Conform spuselor primarului, mulţi turişti întreabă de ce nu se face nimic pentru a fi vizitat şi transformat într-un punct de interes turistic cu facilităţile de rigoare.

(Marius Căruntu)   

Cele mai citite

Related Articles