Investigaţii şi tratament gratuit pentru copiii cu afecţiuni cardiace!

Familiile din orice regiune a ţării care au copii cu probleme grave cardiace se pot înscrie într-un program naţional de intervenţii chirurgicale şi tratament. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti se va organiza un program de tratament chirurgical şi intervenţional gratuit pentru malformaţii cardiace congenitale în colaborare cu o echipă din SUA.

Medicul Felix Negoiţescu, medic primar chirurgie ortopedie pediatrică, a precizat faptul că sunt aşteptaţi pacienþi nu doar pentru operaţii, ci şi pentru evaluări medicale. În cazul în care cunoaşteţi copii cu probleme cardiace, îi puteţi îndruma către acest program. Evaluarea va fi una integrală şi nu va presupune niciun fel de costuri.

Datorită acestui proiect, copiii cu vârste între două luni şi 17 ani, care suferă de afecţiuni sau malformaţii cardiace, ar putea primi o şansă la o viaţă normală. Până acum, 18 copii cu diverse afecţiuni sau malformaţii cardiace au beneficiat de operaţii şi îngrijire din partea echipei de specialişti americani şi români. La începutul anului viitor, echipa din Statele Unite ale Americii, condusă de chirurgul pediatru Rodrigo Soto, va reveni în România pentru le a oferi o şansă la o viaţă normală şi altor copii cu malformaţii cardiace congenitale.

Malformaţiile cardiace congenitale (MCC) sau cardiopatiile congenitale sunt anomalii ale inimii care apar în momente diferite ale vieţii intrauterine şi pot fi diagnosticate in utero, la naştere, în copilărie sau chiar la vârstă adultă. Malformaţiile cardiace congenitale afectează 1 la sută dintre nou-născuţi. Acestea pot apărea izolat sau asociat unor altor anomaliilor de sisteme şi organe.

Selecţia pacienţilor eligibili va fi făcută în perioada 23.11.2017 – 25.11.2017. Programările se vor face la numărul de telefon: 0753.301.108 între orele: 9:00 – 15:30 de luni până vineri.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles