Medicii de familie ies astăzi din nou în stradă!

Medicii de familie ies din nou în stradă!

Astăzi, Coaliţia Solidari pentru Sănătate va organiza un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Împreună pacienţi şi medici îşi doresc să tragă un semnal de alarmă pentru a arăta că în România nu se mai poate asigura asistenţa medicală primara în lipsa unor schimbări fundamentale.

Ei au acuzat subfinanţarea asistenţei medicale primare şi imposibilitatea de a-şi practica meseria în condiţii optime. La această acţiune de protest va fi prezentă şi o delegaţie din Caraş-Severin.

Medicii de familie continuă protestele la Bucureşti. La acest miting toate judeţele din ţară au delegaţi. Sigur, având în vedere distanţa de care suntem de Bucureşti, noi nu ne-am putut permite să avem acolo un număr mare de delegaţi dar avem reprezentanţi acolo. Dacă nici de această dată guvernanţii nu vor accepta propunerile şi schimbările pe care vrem să le facem pentru medicina primară, se preconizează un refuz al semnării contractelor cu casele de asigurări de sănătate pe anul 2018. Deci nu grevă! Medicii vor merge la cabinet îşi vor consulta pacienţii dar nu în relaţie cu Casa de Asigurări de Sănătate. Investigaţiile şi eliberarea reţetelor se va face contra cost!” a precizat vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin, Daniel Popovici.

Protestul din faţa Guvernului va începe la ora 11.00, iar la ora 12.00, cadrele medicale îşi vor reînnoi jurământul de medici.

În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, din toată ţară, unde au şi depus un memoriu prin care aduc la cunoştinţă propriile revendicări.La nivel naţional, există, în acest moment, 11.000 de medici de familie şi aproximativ 9.500 de cabinete de medicină de familie.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles