Asistent medical german ucigaş vinovat pentru aproximativ 100 de crime

Procurorii din Germania consideră că un asistent medical, condamnat pentru uciderea a doi pacienţi, ar fi ucis de fapt aproximativ 100 de persoane. Dacă se va dovedi adevărată suspiciunea, Niels Hoegel va deveni unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie din Germania.

Pacienţii lui Niels Hoegel şi-au încredinţat vieţile în mâinile lui, dar asistentul le-a administrat sistematic supradoze fatale de medicamente mai multor zeci de pacienţi aflaţi în îngrijirea sa. Motivul aparent a fost acela de a-şi impresiona colegii cu încercările sale de resuscitare a pacienţilor care făceau stop cardiac din cauza supradozelor, transmite astăzi BBC preluată de RADOR.

De la începutul anului anchetatorii germani au adunat dovezi că Niels Hoegel, judecat şi condamnat pe viaţă pentru uciderea a doi pacienţi, ar fi ucis de fapt mult mai mulţi.

„Cifra celor ucişi este unică în istoria Republicii federale Germane” a declarat investigatorul şef din parte apoliţiei Arne Schmidt, adăugând că Hogel a ucis persoanele la întâmplare. Poliţia presupune că primele crime au avut loc în februarie 200 când Niels Hoegel a fost angajat la o clinică din Oldenburg, în Saxonia Inferioară.

După ce a ucis încă 35 pacienţi, Niels Hoegel s-a mutat în 2002 la spitalul din Delmenhorst, în apropiere de Bremen, unde şi-a reluat crimele la o săptămână după transfer. RRA

Cele mai citite

Related Articles