[FOTO] Biserica de la Pătru Iacob şi-a sărbătorit festiv hramul

Singura biserică din Episcopia Caransebeșului ce a fost translatată în perioada regimului comunist a îmbrăcat haine de sărbătoare miercuri, 8 noiembrie la sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Numeroși credincioși au venit la biserica Sfinților Arhangheli din municipiul Reșița pentru a se ruga împreună la hramul sfântului locaș. Alături de părinții slujitori și comunitatea de credincioși au fost prezenți și doi ierarhi, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Înainte de a săvârșii Sfânta Liturghie cei doi ierarhi au sfințit o troiță ce a fost ridicată în curtea bisericii întru pomenirea celor ce au luptat pentru dreapta credință de-a lungul timpului, dar în special în perioada comunistă. De asemenea a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru toți slujitorii, ctitorii și binefăcătorii bisericii Sfinții Arhangheli din Reșița. Sfânta Liturghie a fost oficiată în continuare în sfântul locaș de către Preasfințitul Părinte Lucian și Preasfințitul Părinte Nicodim, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. La final Părintele Episcop Nicodim și-a exprimat bucuria de a fi împreună în rugăciune de ziua hramului cu Preasfințitul Lucian, slujitorii și credincioșii bisericii.

Biserica cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Reşiţa a fost ridicată în anul 1872 şi se află în centrul civic al municipiului Reşiţa. În anul 1985 autorităţile comuniste au translatat cu 55 de metri locaşul de cult şi l-au înconjurat de blocuri de locuinţe.

Sursa foto: Episcopia Caransebeşului

(diac. Pavel Canea, Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles