Lemn de foc la discreție pentru locuitorii de pe Valea Cernei

357

Pentru locuitorii oraşului Băile Herculane şi din zonă principalul combustibil pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece este lemnul de foc, pus la dispoziţie în principal de Ocolul Silvic din oraşul de pe Valea Cernei.

“Am pus la dispoziţia populaţiei din Băile Herculane şi satele înconjurătoare mult mai mult lemn de foc decât în anii precedenţi, fiindcă regulamentul de valorificare a masei lemnoase ne interzice să mai valorificăm în alte judeţe până nu acoperim nevoia de lemn de foc a localnicilor. În sensul acesta, comparativ cu anii trecuţi, vreau să vă spun că toţi localnicii au avut de unde cumpăra lemn de foc şi au cumpărat în cantităţi însemnate, mult mai mult decât anul trecuţ cantitatea s-a dublat şi preţurile s-au menţinut la nivelul anului trecut! Principiul va rămâne acelaşi şi pentru anii viitori şi considerăm că toată populaţia de pe raza oraşului Băile Herculane, unde Ocolul Silvic are amplasamentul nu va duce lipsă de lemn de foc!”, ne-a declarat ing. Grigore Bardac – şeful Ocolului Silvic Băile Herculane.

În ultimii ani, de lemnul de foc de pe Valea Cernei au beneficiat şi locuitorii judeţelor din sudul ţării, care nu dispun de fond forestier.

“Şi în acest an am avut foarte multe solicitări, dar s-au lovit de refuzul nostru, pentru că în prima fază trebuie să asigurăm necesarul locuitorilor din Băile Herculane şi din Topleţ. Surplusul de lemn de foc, care rămâne după asigurarea necesarului localnicilor, se valorifică în alte judeţe, prin prefecturi! În prezenţ noi nu avem excedent de lemn de foc, pentru că tot lemnul de foc este şi va fi cumpărat de localnici!”, ne precizează ing. Grigore Bardac.

Paul-Sever Smadu

1 COMENTARIU

  1. In sfirsit a ajuns si ocolul Herculane la un comportament de bun simt fata de locuitori.Chiar asa este !Aprovizionarea cu lemne a fost mult mai usoara,fara sa fim umiliti pe la usile lor cum s-au intimplat mai multi ani la rind.Ma bucur ca se intimpla si lucruri bune.

Comentariile sunt închise.