Autoturism marca Toyota RAV4 “clonat”, depistat la frontieră

În Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, în data de 5 noiembrie, s-a prezentat pentru a intra în România un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota RAV 4, înmatriculat în Spania.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, șoferul a prezentat și certificatul de înmatriculare, document care avea însemnele autorităților spaniole.

La controlul specific, lucrătorii noștri au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul din punctul de frontiera are aceleași elemente de identificare cu un alt autoturism care se află în circulatie Spania, în posesia proprietarului.

Față de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost contactată de un cetățean ucrainean, care îi propusese să conducă autoturismul până în Ucraina în schimbul unei sume de bani și nu avea cunoștință despre faptul că certificatul de înmatriculare este falsificat și nici de faptul că autoturismul condus este o “clonă”.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, uz de fals și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
Autoturismul în valoare de aproximativ 117.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

Redacția Radio Reșița

Cele mai citite

Related Articles