Medieri angajator-angajat la AJOFM Caraş-Severin

În septembrie au intrat, ca şomeri, în evidenţele AJOM Caraş-Severin 751 de persoane şi au ieşit alte 591. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, 428 de cetăţeni care au părăsit baza de date au reuşit să se angajeze.

La sfârşitul lunii trecute, rata şomajului în judeţ era de 2,53%, în creştere cu 0,14 puncte procentuale faţă de luna septembrie, iar în evidenţele oficiale figurau ca înregistrate peste 2.900 de persoane în căutarea unui loc de muncă. Despre operaţiunile de mediere între angajator şi angajat, privind subvenţiile acordate, puse la dispoziţie de AJOFM, Marius Dumbravă – director executiv adjunct al instituţiei pentru Radio Reşiţa:

“Societăţile comerciale, angajatorul, care încadrează şomeri proveniţi din rândul absolvenţilor, pot beneficia de subvenţionarea locului de muncă, timp de 12 luni, cu obligativitatea menţinerii locului de muncă cel puţin 18 luni, subvenţia acordată fiind de 900 de lei pe lună. De-asemenea mai există subvenţii şi pentru angajatorii care încadrează şomeri peste 45 de ani, subvenţia este tot de 900 de lei pe lună acordată 12 luni, tot cu obligativitatea menţinerii raportului de muncă de 18 luni. Structura subvenţiilor şi ajutoarelor este axată pe angajator şi de-asemenea există posibilitatea de acordare a unei serii de prime pentru şomerii care se încadrează.”  

Amintim că, în funcție de mediul de rezidență, 1.035 de şomeri proveneau din mediul urban şi alţi 1.930 din mediul rural, iar cele mai multe persoane indemnizate aveau vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani, segmentul care găseşte cel mai greu de lucru, au subliniat reprezentanţii AJOFM. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles