Elevii Şcolii nr. 7 din Reşiţa se pregătesc de Ziua Naţională

Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa a dat startul unei noi ediţii a Concursului naţional ROMÂNIA, ŢARA MEA.

Aflat în Calendarul activităţilor educative naţionale 2017, avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, proiectul lansează noi provocări elevilor şi cadrelor didactice.

Pe fondul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, proiectul are ca scop dezvoltarea sentimentului patriotic şi crearea unei atitudini pozitive faţă de valorile româneşti prin exersarea competenţelor artistice şi literare. Astfel, Concursul naţional România, Ţara mea se adresează preşcolarilor, elevilor de ciclul primar, gimnazial şi liceal, cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învăţământ.

Secţiunile proiectului sunt multiple şi diferă în funcţie de nivelul de învăţământ. Preşcolarii se pot înscrie în concurs cu desene şi colaje cu tema România Ţara mea. Elevii ciclului primar au posibilitatea de a trimite pentru jurizare fotografii cu tema Peisaje din România şi Locul meu natal. Elevii de gimnaziu şi cei de liceu pot participa cu creaţii literare care descriu obiective turistice de excepţie ale României. Fotografiile care vor fi înscrise la secţiunea a cincea, România uitată, vor surprinde obiective (turistice, economice etc.) renumite în trecut, care astăzi sunt abandonate, în stare de ruină. Perspectivă de licean este secţiunea care provoacţ tinerii sţ scrie un eseu în care să exprime ideile, gândurile, sentimentele sau stările lor în legătură cu perioada pe care o trăiesc. Conţinutul va cuprinde, printre altele: o privire de anamblu aupra şcolii româneşti (păreri personale referitoare la şcoală, profesori, sistemul de învăţămânţ colegi etc.); opinii privind tinerii – comportament, atitudini în diferite situaţii; dacă au un model (cine este, explicarea faptului pentru care îl consideră un model); felul în care îşi văd viitorul în ţara lor.

Dascălul, de profesie român se numeşte simpozionul naţional dedicat cadrelor didactice. Se doreşte ca materialele acestora să facă referire la experienţe personale, la situaţii speciale întâlnite în activitatea didactică, la felul în care un cadru didactic care profesează la ora actuală în România este sau nu mulţumit de munca lui, de impactul pe care activitatea didactică îl are asupra copilului sau asupra familiei.

Termenul până la care se pot trimite aceste materiale este 28 noiembrie 2017. Alte detalii se pot primi pe pagina de facebook România, Ţara mea, pe pagina de facebook a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa, la nr. de telefon 0734935948 (după ora 14.00) şi la adresa de e-mail romaniataramea.scoala7@gmail.com.

În ediţia a VII-a a proiectului au fost implicaţi, în diverse etape ale concursurilor, aproximativ 900 de elevi. Echipa de proiect care coordonează ediţia din acest an (a opta) este alcătuită din: prof. Cristina Ardeleanu (coordonator proiecte şi programe educative), prof. Ileana Pomoja (director), prof. Ionuţ Gârtoi (director adjuct), prof. Violeta Groza.

Redacţia Radio Reşiţa

 

Cele mai citite

Related Articles