S-a votat! Medicii se pot pensiona la 67 de ani

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, stabilind, printre altele, posibilitatea ca medicii să se poată pensiona la 67 de ani, indiferent de sex.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost adoptat cu 222 voturi pentru si 56 abtineri, relatează agenţia Rador.

Deputaţii au mai stabilit ca medicii se pensionează la varsta de 67 de ani, indiferent de sex. Acestia au insa posibilitatea de a se pensiona, la cerere, în baza legislatiei generale.

Cei care au depasit limita de vârsta pot profesa în continuare în unităţi sanitare private. Prin exceptie, acestia isi pot continua activitatea, cu avizul unitatii sanitare publice.

Începând cu vârsta de 65 de ani, medicii nu mai pot deţine functii de conducere în Ministerul Sanatatii, ministerele si institutiile centrale din domeniul sanitar, CNAS, casele de sanatate, spitalele publice sau în orice alte unitati sanitare, mai prevede textul adoptat de deputatţ, mai precizeaza sursa menţionată.

Cele mai citite

Related Articles