Bani pentru pădurile din România

Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” a fost prelungit până la data de 17 noiembrie 2017, informează Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Banii se acordă pentru înfiinţarea efectivă a plantaţiilor forestiere, care acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire, întreţinerea şi îngrijirea plantaţiei forestiere, precum şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 12 ani.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana-Doina Pană, consideră că accesarea fondurilor disponibile pe această măsură de un număr cât mai mare de beneficiari va avea un impact pozitiv major pe termen lung.

“Este adevărat că plantarea unei păduri aduce beneficii financiare după zeci de ani, însă cred că românii trebuie să înveţe să facă şi investiţii pe termen lung.

Este o oportunitate extraordinară să putem lăsa moştenire generaţiilor viitoare o ţară cu o suprafaţă mai mare de pădure.

Iar avantajele nu sunt doar de ordin financiar.

Împădurirea terenurilor degradate, posibilă prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor şi comunităţile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme.

Pe scurţ prin plantarea de noi suprafeţe de pădure, toată lumea are de câştigat”, a precizat Doina Pană. RRA

De același autor

Related Articles