[FOTO]Astăzi, ”Dănilă Prepeleac”aduce „Bani din cer”la Teatrul de Vest

Teatrul de Vest  prezintă publicului reşiţean, duminică, 5 noiembrie, pe scena Palatul Cultural, două spectacole: „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă şi comedia „Bani din cer”, de Ray Cooney.

Spectacolul pentru copii  „Dănilă Prepeleac”, va avea loc de la ora 11.00, pe scena Palatului Cultural din municipiu.  Regia şi adaptarea Dan Mirea. Distribuţia: Marius Tudor, Sorin Fruntelată, Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Florin Ibraşi, Mihaela Theodora Winter.

Seara de duminică este dedicată  spectatorilor reşiţeni care, vor putea urmări de la ora 19, comedia bulevardieră „Bani din cer”, de Ray Cooney, regia şi scenografia, Daniel Vulcu. Din distribuție fac parte actorii: Dan Mirea, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Ana-Maria Cizler, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată, Florin Ibraşi.

Ray Cooney, pe numele adevărat Raymond George Alfred Cooney, în vârstă de 85 de ani, este un dramaturg născut în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, apreciat şi jucat în întreaga lume.

Actorul şi dramaturgul este unul dintre cei mai importanţi autori britanici de comedie, recunoscut drept un maestru al farsei şi deseori comparat cu francezul Georges Feydeau. Cooney porneşte de la premisa că farsa este mai apropiată de tragedie decât de comedie, motiv pentru care a căutat mereu o intrigă cu potenţial tragic.A început să joace în anul 1946 apărând în multe din farsele lui Brian Rix la „Whitehall” în perioada 1950-1960.Tot în aceeași perioadă  a scris „One For The Pot” și a semnat, alături de Tony Hilton, scenariul filmului de comedie „What a Carve Up!” care, i-a avut protagonişti pe Sid James and Kenneth Connor. În anul 2005 dramaturgului Ray Cooney i-a fost acordată distincţia de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse dramaturgiei engleze. Într-o perioadă când populaţia planetei este domninată de conflicte religioase, interetnice, interumane, teatrul rămâne singura soluție  ce ne poate atinge sufletul.Comedia bulevardieră  „Bani din cer” este un spectacol ce are  virtutea necesară în astfel de timpuri: Umorul!

Premiera spectacolului „Bani din cer” a avut loc în data de 11 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, în cadrul manifestării „7 zile – 7 arte”.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles