[ VIDEO-FOTO-AUDIO] Tenisul de masă din Reșița a revenit pe harta națională

717

La Reşiţa s-a desfășurat Cupa Banatului Montan la tenis de masă, în premieră pentru oraşul de pe Bârzava.

Peste 130 de concurenţi s-au aliniat la start, din mai multe localităţi ale României, dar şi din Serbia de la Nicolinţ și Vârșet. Turneul este inclus în circuitul AMATUR, care reuneşte la nivel național peste 5000 de pasionați ai acestui sport.

Competiția a fost structurată pe trei categorii de valoare : amatori, open și elite.

Un reșițean a câștigat Cupa Banatului montan la tenis de masă

Ion Turburan, unul dintre inimoșii organizatori a tras concluziile: “ A fost un turneu reușit, un regal al tenisului de masă”.

Câștigătorii la fiecare categorie sunt:

AMATORI:

  1. Mariniche Țîrnilă din Vârșeț, Serbia
  2. Paul Vijaica din Drobeta Turnu Severin
  3. Daniel Damian din Arad
  4. Adrian Vereș din Timișoara.

OPEN:

  1. Cristian Istrate din Timișoara
  2. Mădălina Orban din Timișoara (singura reprezentantă a doamnelor și domnișoarelor în concursul de la Reșița)
  3. Nicu Gheorghe din Drobeta Turnu Severin.
  4. Adrian Vuc din Berzovia

ELITE:

1.Deian Sorescu din Reșița

  1. Ionel Gajta din Vârşeţ
  2. Sergiu Cruceru din Târgu Jiu
  3. Bogdan Roman din Arad.

Toți participanții au apreciat faptul că Reșița a revenit în circuitul național al tenisului de masă:

Nuțu Agadișan din Nicolinț, Serbia:

”Competiția este frumoasă, sunt foarte mulți participanți. Eu sunt student la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, așa am ajuns să joc cu amatorii din Reșița. Practic tenisul de masă de 8 ani.”

Gabriel Puz, Oravița:

“Atmosfera este foarte bună, relaxantă, este un turneu puternic. Noi suntem cu puțin mai multă experiență în organizarea acestui gen de competiții și îi așteptăm și pe colegii din Reșița să ne urmeze și să organizeze cât mai multe astfel de concursuri. În Oravița suntem cam 15-20 de persoane, care practicăm tenisul de masă în cadru organizat, din care vreo 10 evoluăm în circuitul AMATUR. Pentru sănătatea mea practic acest sport, e ca un “microb” pentru mine și nu mă mai pot lăsa. ”

Nicu Gheorghe, Severin:

”Cu mare drag am venit la Reșița. Mă bucur tare mult că sunt aici, mi-e tare dragă această sală. Bravo pentru cei are au organizat! Nu sunt pentru prima dată la Reșița, am mai fost, dar acesta este cel mai puternic concurs organizat aici. E un turneu de nota 10, puternic,se joacă la multe mese, cu participare numeroasă națională, dar și internațională.”

Tiberiu Csaky, organizator Reșița:

“E prima oară când se face un turneu de categoria A la noi. Ne mândrim că am reușit să organizăm acest turneu, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și Direcția Județeană pentru Sport Caraș-Severin. Sunt în jur de 130 de participanți, veniți de prin toate localitățile din țară și din Serbia. Îmi place acest sport și sunt angrenat în circuitul AMATUR. Ne întâlnim cu bucurie de fiecare dată.”

Ediția I a Cupei Banatului Montan la tenis de masă desfășurată la Reșița a fost organizată împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport Caraş-Severin şi Consiliul judeţean, care a pus la dispoziţie sala polivalentă.

Anul acesta mai sunt numeroase competiții în circuitul AMATUR, care continuă sâmbătă, 4 noiembrie la Arad, cu o nouă etapă și în data de 11 noiembrie, turneul final la Sfântu Gheorghe, unde se vor confrunta cei mai buni sportivi.

Cristina Corocan