În campania umanitară “Împreună dăruim viaţă” astăzi se donează sânge!

“Împreună dăruim viață” este intitulată campania umanitară lansată recent de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte, în parteneriat cu Asociația “Din inimă pentru inimă”.

La această oră la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa s-au strâns cel puţin 30 de persoane dornice să doneze sânge şi să-şi ajute semenii. Organizatorii campaniei umanitare fac apel către toţi cetăţenii sănătoşi din Reşiţa şi nu numai, să vină să facă o faptă bună. Astăzi cei interesaţi pot dona sânge până la ora 12.30! În acest moment este nevoie de toate grupele de sânge în special de cele cu RH negativ.

Acest proiect comunitar are două părți: acțiunea de donare de sânge propriu-zisă şi a bonurilor primite pentru achiziţia de alimente, iar partea a doua presupune oferirea acestor alimente dar şi a unor scrieri bisericeşti bătrânilor singuri din Reşiţa şi din judeţ.

Până în 13 noiembrie, cei care vor să participe la această campanie se pot prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, începând cu ora 8,30. În această dimineață aproximativ 30 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge!

 

Preotul Mihai Ciucur a menţionat în prezentarea proiectului că reprezintă o mare provocare pentru societatea românească “să facem ceva împreună” şi că cel mai important lucru este să poţi să  dăruieşti viaţă. Acesta a subliniat că proiectul are şi o dimensiune spirituală, deoarece bătrânii nu vor primi doar alimente, ci şi scrieri bisericeşti şi alinare din partea tinerilor.

Prezentă la lansarea proiectului, directorul centrului de transfuzii sanguine din Reşiţa, Rodica Neagra a subliniat încă o dată importanţa pe care o are sângele pentru cei aflaţi în nevoie: diversele categorii de bolnavi şi mai ales accidentaţii. “Nu este posibil să avem doar câte 6-8 donatori pe zi. Am avea nevoie de cel puţin 20. Aceste campanii sunt de mare ajutor, am observat că numărul donatorilor creşte semnificativ”-a spus aceasta.

Despre iniţiativa tinerilor de a demara o astfel de campanie, în contextul în care nu au împlinit vârsta minimă de 18 ani pentru a putea participa efectiv la campanie, preşedintele ATOR Reşiţa, Alexandra Crâsta, de numai 15 ani a povestit că ei pot disemina informaţia, o pot trimite pe facebook către părinţi, rude, prieteni mai mari şi chiar profesori şi că pot aduce alinare persoanelor vârstnice, petrecând câteva ore cu ei.

Radio România Reșița este partener media al evenimentului!

Campania de donare de sânge se va desfăşura până în data de 13 noiembrie, iar în perioada 14-26 noiembrie, alimentele vor fi împărţite bătrânilor. De menţionat că acestei iniţiative i s-au alăturat Asociaţia Învăţătorilor Caraş-Severineni, Organizaţia femeilor liberale din Caraş-Severin, mass-media.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles