Atenţie, cad cărămizi de pe blocurile din Băile Herculane!

În urma vijeliei care s-a abătut spre miezul nopţii trecute asupra oraşului Băile Herculane, a dislocat cărămizile de pe faţada blocului în care funcţionează Agenţia BRD, blocând drumul de acces din Str.Trandafirilor spre blocurile din zonă.

Aseară, în jurul orelor 23.30, s-a auzit o bufnitură destul de puternică, este vorba de intersecţia Străzii trandafirilor cu accesul spre parcarea din spatele blocului, pe lângă Agenţia BRD! S-a dislocat de pe faţada blocului cărămida ornamentală cu care a fost placată aceasta. Blocul a fost predat în anul 1978, după ce am discutat cu proprietarii, are o vechime destul de mare şi fenomenul de îngheţ-dezgheţ din iernile de până acum, precum şi apa din ploile din ultima perioadă şi vijelia de aseară au dus la dislocarea cărămizilor de pe faţada blocului! Suprafaţa afectată este destul de mare… Toată faţada blocului, de jos până suş este placată cu cărămidă! Momentan este căzut doar colţul din stânga sus, fiind afectată o suprafaţă cât suprafaţa unui apartament de la etajul IV!”, ne-a declarat Ştefan Peneşel – viceprimarul oraşului Băile Herculane.

Trecerea prin această zonă prezintă numeroase riscuri, recomandându-se pietonilor să evite această cale de acces spre blocurile din zonă şi să folosească drumul pe la Piaţa Agroalimentară. “Încă este periculoasă zona, deoarece toată suprafaţa pare a fi umflată şi e posibil să se dizloce până jos, la parter! Momentan încă există riscul producerii unor accidente, noi am recurs la izolarea străzii şi am blocat aleea de acces spre parcare. Rog pietonii să ocolească această zonă, nu este o distanţă foarte mare de parcurs pentru a o ocoli! Blocul este proprietate particulară, faţada este bun comun al locatarilor… noi am blocat accesul pe stradă, dar nu putem bloca accesul pietonilor! Dacă pietonii merg pe riscul dumnealor, eu îi rog să ocolească această zonă!”, ne precizează edilul oraşului de pe Valea Cernei.

 

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles