Italia: La numai 14 ani, un adolescent român a murit fulgerător

Din păcate o veste tristă vine din Italia acolo unde un adolescent român de numai 14 ani s-a stins răpus de meningită, miercuri, 25 octombrie, a anunțat cotidianul La Stampa.

Sergiu Ciceu a decedat la spitalul de copii din Alessandria, provincia Piemonte după câteva zile în care medicii au făcut eforturi disperate să-l salveze. Adolescentul care locuia împreună cu familia în localitatea Cortazzone s-a simțit foarte rău în noaptea de vineri, 20 octombrie și a fost adus de părinții săi la spitalul Cardinal Massaia din Asti. Deoarece starea sa era foarte gravă medicii au decis transferul său imediat la Spitalul din Alessandria dar din păcate nu i-au putut salva viața.

Sergiu era în primul an de liceu la Institutul Ipsia „Pietro Andriano” din Castelnuovo Don Bosco. După ce rezultatele autopsiei au confirmat că tânărul român a suferit de o formă de meningită, toți elevii liceului au fost consultați și vaccinați chiar dacă tipul de meningită de care a suferit Sergiu nu era contagioasă.

Silvio Manello, directorul liceului „Pietro Andriano”, unde a studiat Sergiu a declarat că întreg personalul liceului, elevii și familiile acestora sunt îndurerați de dispariția lui Sergiu și că a fost o perioadă extrem de grea deoarece părinții celorlalți elevi s-au temut că boala de care a suferit acesta poate fi contagioasă.

Părinţii copilului şi-au dat acordul pentru un transplant de organe, care au fost deja prelevate, a relatat cronacaqui.it Deşi spitalul nu a oferit mai multe detalii, se presupune că au fost donate inima şi rinichii băiatului.

Cele mai citite

Related Articles