Se strică vremea din acest sfârşit de săptămână. Meteorologii anunţă ploi, vânt şi ninsoare!

Vremea se înrăutăţeşte. Până luni vântul va avea intensificări temporare la început în sud-vestul şi centrul ţării, apoi în tot teritoriul, iar la munte va fi lapoviţă şi ninsoare, după cum transmite meteorologul Meda Andrei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare pentru intesificări temporarea ale vântului, precipitaţii sub forma de lapoviţă şi ninsoare la munte, precum şi disconfort termic valabil până în data de 30 octombrie ora 23:00.

Pentru noaptea de sâmbătă şi duminică dimineaţă vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în sud-vestul şi centrul ţării, cu viteze cuprinse în general între 45 şi 55 km/oră. În plus, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.600 de metri rafalele vor depăşi 65-70 km/oră, iar pe creste chiar 80-90 km/oră.

Trecător aici, la munte, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul zilei de duminică, precum şi luni intensitatea vântului va fi în creştere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă consistent. Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina o amplificare a senzaţiei de rece.

Cele mai citite

Related Articles