Bani europeni pentru Podul de piatră din Băile Herculane

Primăria orașului Băile Herculane încearcă să obțină finanțare pentru reabilitarea unuia dintre obiectivele istorice ale stațiunii – Podul de piatră din Centrul istoric, aflat într-o stare de degradare accentuată.

Prin Axa 7.1 prin POR – Dezvoltarea infrastructurii din turism avem în vedere reabilitarea Podului de piatră din Centrul istoric, precum și construcția unui turn de belvedere situat pe Platoul Coronini, pentru a oferi turiștilor veniți în stațiunea noastră un mijloc de atracție pentru ei!, ne-a precizat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Podul de piatră a fost construit în anul 1864, fiind primul pod construit în curbă din Europa, la acea vreme, iar termenul de garanție era de 100 de ani. Podul de piatră din stațiunea Băile Herculane este cuprins și în lista monumentelor istorice la Clasa A și este într-o stare avansată de degradare și avem în vedere reabilitarea acestuia pentru ca circulația pe acel tronson să se desfășoare conform legislației în vigoare. Așteptăm lucrările proiectanților pentru a putea finaliza cererea de finanțare și a o depune la ADR, termenul de depunere fiind sfârșitul lunii octombrie!, ne declară edilul-șef al urbei de pe Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

Foto: Orașul văzut de pe Platoul Coronini

Cele mai citite

Related Articles