Contractul speranţei. UCM Reşiţa un nou început?

A fost semnată la Bucureşti, negocierea pentru contractul de asistenţă cadru, expirat în urmă cu câteva luni. Cele două părţi implicate, Romelectro şi UCM Reşiţa au parafat înţelegerea prin care uzina reşiţeană va putea acorda pentru o perioadă de încă doi ani, asistenţă tehnică centrală, ne-au declarat surse din cadrul conducerii UCM Reşiţa.

Parte a consorţiului cu Romelectro, uzina reşiţeană, anunţă respectarea termenelor contractuale la lucrările pe care le are în portofoliul de comenzi. Astfel, primul generator la grupurile mari de la centrala Stejarul, este finalizat şi se estimează că va fi testat în centrală, înaintea sărbătorilor de iarnă.

La cel de-al doilea generator, pentru grupurile mari, toate componentele sunt finalizate. Deocamdată se aşteaptă realizarea condiţiilor de montare în centrală. În cazul grupurilor mici, lucrările vor fi demarate anul viitor dacă Romelectro va reuşi să obţină finanţare pentru ele.
Se lucrează din plin şi pentru centrala Bereşti unde reperele au început să vină. În plus, spun cei din conducerea uzinei, există şanse foarte mari pentru câştigarea unei licitaţii pentru o nouă lucrare de reabilitare.
(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles