Porţi deschise la Tribunalul Caraş-Severin

Azi, 25 octombrie,  între orele 1300-1430, Tribunalul Caraş-Severin a organizat ZIUA PORŢILOR DESCHISE, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei.

La toate instanţele a fost permis accesul publicului interesat pe baza buletinului  de identitate şi în grupuri cu ghid, între orele de lucru cu publicul.

Pentru a puncta evenimentul, la sediul Judecătoriei Reşiţa şi al Tribunalului Caraş-Severin, am organizat o acţiune  de  informare a copiilor şi tinerilor, respectiv, împreună cu elevii clasei a VII-a C de la Şcoala Gimnazială Nr.2 Reşiţa, diriginte- prof. Marinela Manole am făcut un tur al sediilor instituţiilor, pe parcursul căruia le-a fost prezentat circuitul unei cereri de chemare în judecată de la înregistrare şi până la luarea unei decizii asupra ei.

Elevii au vizitat registratura, arhiva, birouri ale grefierilor şi biroul preşedintelui tribunalului, care a fost încântat să îi primească în vizită şi a vrut să cunoască dacă învaţă bine şi dacă s-au gândit la o carieră în domeniul juridic.

În partea a doua a programului, în sala de şedinţă a Secţiei a II-a a Tribunalului, a avut loc o discuţie liberă referitoare la drepturile şi obligaţiile copilului, în cadrul căreia elevii au pus întrebări legate de funcţionarea instanţelor, de sistemul sancţionator penal, de modul de desfăşurare a şedinţelor de judecată.

La sfârşitul întâlnirii, elevii au vizitat şi sala de şedinţe de la Judecătoria Reşiţa în care şedinţa de judecată se afla în desfăşurare.

De același autor

Related Articles