[AUDIO-FOTO] Denis Radu, fotbalistul bănățean care a semnat cu Ana Maria Reghecampf

3029

Astăzi facem cunoștință cu unul dintre tinerii de perspectivă din fotbalul românesc – Denis Răzvan Radu. Tânărul de 14 ani, născut la Caransebeș, joacă pe posturile de mijlocaș central si fundaș central.

Sportivul este impresariat de Ana Maria Reghecampf


Tânărul bănățean practică fotbalul de la 7 ani și evoluează în prezent la echipa ASU Politehnica Timișoara 2003 , antrenată de prof. Iulian Prodana. Recent a semnat un contract de impresariat cu Ana Maria Reghecampf.

Primii pași spre terenul de fotbal i-a făcut la îndrumarea tatălui său, Dan Radu, care îi este aproape și-l susține în cariera sa. Primul antrenor i-a fost Ion Bica la CSS Caransebeș. Datorită evoluțiilor bune a fost selecționat la AC Milan Junior Camp Timișoara, unde a fost vizat de antrenorul Pavel Velcotă de la LPS Banatul Timișoara și l-a dorit la echipa sa.

”Practic este omul, antrenorul care mi-a schimbat cursul vieții și îi sunt recunoscător”, spune Denis.

La lotul național Under 15 a ajuns după mai multe etape de selecții, desfășurate la Timișoara și Tărlungeni, la care au participat peste 1200 de jucători din țară și străinătate. La lotul național este pregătit de antrenorul Adrian Văsîi.

”Atmosfera la lot este una extraordinară, ne înțelegem bine, suntem ca o familie.”

Cel mai important meci în care a evoluat Denis Radu, până acum, este semifinala turneului de la Cluj, Junior Cup 2017, jucat împotriva echipei, Dinamo București. A învins echipa sa cu 2-0, iar Denis a dat o pasă de gol.


Cei care doresc să-l urmărească la joc, la Timișoara, la meciurile de acasă, pe terenul de la Baza Sportivă 2 a Politehnicii .

Fiind plecat în cantonamente, deplasări și apoi din orașul natal de la vârsta de 11 ani, s-a adaptat la acest stil de viață.

“La început mi-a fost foarte dor de părinți, dar acum m-am obișnuit, mă gospodăresc singur.”

În timpul liber pe Denis îl găsim tot pe terenul de fotbal, atât cât are timp liber, deoarece, fiind în clasa a VIII-a, trebuie să învețe pentru examenul de Evaluare Națională.

Idolul său este Lionel Messi, pe care-l consideră foarte bun , dar mai ales modest.

“Îmi doresc să devin un fotbalist împlinit, modest și serios, care să confirme la lotul național. Ca să-ți duci visul până la capăt trebuie să muncești foarte mult”, concluzionează Denis Radu.

Denis a dorit, prin intermediul Radio Reșița, să mulțumească unor persoane dragi lui:
“Le mulțumesc pentru că timpul au fost alături de mine și m-au susținut: antrenorilor de la cluburile la care am evoluat până acum: Ion Bica de la CSS Caransebeș, Roco Sandu de la Școlar Reșița, Pavel Velcotă de la LPS Banatul Timișoara, Iulian Prodana de la ASU Politehnica Timișoara și Adrian Văsîi de la lotul național de juniori al României. De asemenea mulțumește familiilor: Tuscher (Laura și Gerhard), Timonea (Simona și Mihai), Tafner (Ileana și Marcel), lui Mircea Cristodulo”. Denis Radu a dorit să-i mulțumească, de asemenea, cunoscutului fotbalist și antrenor, Dan Alexa cel care de asemenea a avut o contribuție importantă în cariera sa, dar și celei care se va preocupa de destinul său în continuare, Ana Maria Prodan Reghecampf.

”Mulțumesc, desigur, familiei mele: mamei, tatălui și fratelui meu,  și lui Dumnezeu fără de care nu aș fi reușit nimic”, a spus Denis Radu, tânărul talentat, căruia îi dorim succes în continuare și multă sănătate!

Cristina Corocan