[FOTO] Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: Zeci de căutători, un singur angajat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat vineri, 20 octombrie Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Caius Isac – director general AJOFM Caraş-Severin:

 

Întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Caraş-Severin a avut loc la Reşita, la Universitatea “Eftimie Murgu”. Prezenţi la bursă au fost 42 de agenţi economici care au oferit 81 de locuri de muncă pentru absolvenţi.

La această ediţie, locurile de muncă au fost variate, acoperind domenii diferite de activitate. Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 18 locuri de muncă, în calificările: economist, asistent/ specialist marketing şi ingineri de diferite specializări.

Ce oferă agenţii economici, am aflat de la unii dintre aceştia, prezenţi la bursă:

Seriozitatea şi experienţa constituie un avantaj susţin angajatorii:

Ce caută cărăşenii am aflat de la cei în căutarea unui loc de muncă:

Veniți în număr mare și pregătiți pentru interviurile cu angajatorii, absolvenții s-au arătat în majoritate destul de dezamăgiți de oferte. Pe de altă parte, nici angajatorii nu au fost prea încântați de cei care-și caută locuri de muncă, mulți dintre aceștia fiind de părere că tinerii, chiar dacă nu au experiență ci doar cunoștințe teoretice, se așteaptă să fie angajați pe posturi foarte bine plătite, ori pe poziții cu ușurință crescută.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ISU şi Comisariatul Militar Judeţean, au locuri disponibile şi recrutează tineri pentru înscrierea la şcolile militare de profil.

Marius Săndulescu – purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi:

Situaţia detaliată a organizării Bursei locurilor de muncă pentru absolventi este următoarea:

Nr. agenţi economici contactati 117
Nr. agenţi economici participanţi 42
Nr. locuri de muncă oferite 81
Nr. absolventi participanti 33
Nr. absolventi selectati în vederea încadrării 8
Nr. absolventi încadraţi pe loc 1

 

Persoana încadrată la bursă a ocupat un loc de muncă în meseria de informatician.

Amintim că, Inspectoratul judeţean de Jandarmi, ISU şi Comisariatul Militar judeţean, au locuri disponibile şi recrutează tineri pentru înscrierea la şcolile militare de profil.

Atât agenţii economici, cât şi persoanele participante la bursă au primit pliante care au conţinut informaţii referitoare la serviciile oferite, precum şi facilităţile de care pot beneficia atât somerii cât şi angajatorii, dacă apelează la serviciile Agenţiei.

Locurile de muncă rămase vacante în urma bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17, unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles