Peşterile din Banat – săli de clasă pentru elevii cărășeni

Până în 20 octombrie, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș continuă seria organizării de lecții deschise într-o peșteră din situl de importanță comunitară Cheile Nerei – Beușnița, parte a Rețelei Europene Natura 2000. Este vorba despre Peștera Ponor Uscat.

Participă grupurile de elevi “Prietenii peșterilor” de la școlile cărășene din Anina, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Oravița, Potoc și Sasca Montană, cu scopul de a educa noua generație în spirit conservativ și responsabil față de natură, precum și pentru creșterea gradului de conștientizare al elevilor privind modul de formare al habitatului 8310 și vulnerabilitățile acestui habitat, a precizat pentru Radio Reşiţa Georgeta Ţâţan – responsabil de proiect:

Peste 100 de elevi din 7 școli cărășene vor avea ocazia de a participa împreună cu dascălii lor la o activitate educativă deosebită. Călăuziți de specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Asociației Speologice “Exploratorii” Reșița, ei vor înțelege de ce este important sț protejeze peșterile și liliecii, vizitând peștera Ponor Uscat.

Aceste activități se derulează în cadrul proiectului “Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița”. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles