Experienţa timişorencelor a învins ambiţia urmaşelor lui Hercules

LPS BANATUL TIMIŞOARA şi ACS BĂILE HERCULANE s-au întâlnit ieri, la Sala BANU SPORT din municipiul de pe Bega, într-un meci contând pentru etapa a V-a a Campionatului Naţional feminin de handbal – junioare III – Grupa G. “Bănăţencele” au dominat jocul de la un capăt la altul, dar “urmaşele lui Hercules” nu au renunţat uşor la luptă, însă tabela de marcaj a dat dreptate, la final, experienţei gazdelor: 29-27 (17-15).

Prima repriză a fost una foarte animată, cu formaţia vizitatoare deschizând scorul, rezutatul fiind întors apoi în favoarea gazdelor, care după 10 minute aveau avantaj de un gol: 7-6. Diferenţa a crescut imediat la două goluri şi, pe fondul unor greşeli de ambele părţi, s-a menţinut până în ultimele cinci minute ale reprizei, când timişorencele s-au distanţat la trei goluri (11-8 în minutul 20), după care fiecare echipă şi-a fructificat aproape fiecare atac, la finalul primei reprize tabela arătând 17-15!

Fetele de pe Valea Cernei încep decise actul al doilea al meciului şi în cinci minute de la reluarea jocului reuşesc să restabilească egalitatea: 19-19. Din acest momenţ profitând de greşelile în atac ale adversarelor, dar şi de intrarea în poartă a tutularei postului, jucătoarele de pe Bega au început să se distanţeze pe tabelă la două, patru, iar cu şapte minute înainte de final conduceau chiar cu 28-23! Aşa cum ne-au obişnuit în partidele precedente, echipa de pe Cerna are o revenire spectaculoasă, apropiindu-se la un singur gol, cu două minute înainte de final: 28-27! Ameninţate cu egalarea, bănăţencele au mai înscris un gol, reuşind să păstreze scorul până la ultimul semnal al sirenei: 29-27!

Jucătoarele ambelor formaţii au făcut o mare rispă de efort, au luptat cu multă ardoare pentru fiecare minge, iar partida s-a disputat sub semnul sportivităţii, beneficiind şi de servicul bun al tinerelor arbitre venite de la Reşiţa! Oaspetele au avut la acest meci şi o “susţinătoare de lux” în Lucia Ciucure – fostă componentă a formaţiei de la poalele Domogledului, care din acest an evoluează cu mult succes în echipa de junioare II a LPS Banatul: “A fost o reîntâlnire foarte frumoasă cu fostele mele colege, am venit cu mare drag să mă uit la acest meci, sunt un pic supărată pentru că au pierdut şi nu trebuia, fiindcă se descurcau destul de OK! Jocul mi s-a părut cam încurcaţ fiindcă toate s-au încurcaţ nu ştiau pe ce lume trăiesc, dar s-au mai dezmeticit un pic spre final! Eu am început să evoluez din ce în ce mai bine la junioare II, mă bucur că am reuşit să prind echipa şi sper să ajung cât mai departe! Mă înţeleg foarte bine cu colegele, cooperăm împreună, avem o echipă unită şi ne propunem să fim “number one”, cătoată lumea vrea asta! Pe plan personal vreau s[ ajung c\t mai departe, asta e clar! Vreau să fac cât mai multe meciuri în care doamna antrenoare Diana Bota să fie mândră de mine! Acesta e un nivel cam mic pentru mine, vreau la un nivel mai mare!”

Larisa Ilie (LPS Banatul) : “A fost un meci destul de greu, în atac a fost greu pentru că în prima repriză s-a jucat om la om şi a trebuit să ne demarcăm, dar am reuşit şi am cîştigat! Probabil că am avut în plus şuturile, am avut marcatoare din afară şi un portar bun! Noi vrem să câştigăm şi să ajungem pe primul loc!”

Cosmin Zgârdea – antrenor LPS Banatul : “Un meci mai greu decât ne aşteptam, dar am reuşit să gestionăm ambele reprize! Multe greşeli încă,majoritatea sunt 2004-2005, fetele de la Centrul Naţional de Excelenţă din Braşov nu au putut să vină, probabil că altul ar fi fost rezultatul, dar sunt mulţumit per ansamblu de ceea ce au jucat fetele! Adversarele au crescut foarte mult ca valoare din primăvară, când le-am văzut eu ultima oară! E de muncă, sunt copii, azi pot să fie foarte sus şi să facă lucruri extraordinare, peste două minute pot să-ţi dea cu sala în cap!”

Olivia Bătăiosu (ACS Băile Herculane) : “Sunt la primul meci oficial alături de colegele mele, dar a fost bine şi mă bucur că m-am descurcat! A fost totul OK, chiar dacă sunt puţin accidentată la piciorul drept! Am avut multe ratări, dar a fost totul OK!”

Toma Drăgoiu – antrenor ACS Băile Herculane : “Am fost aproape, dar se pare că până laurmă experienţa fetelor de la Liceul Banatul şi-a spus cuvântul şi au câştigat! Fetele noastre s-au descurcat foarte bine, lipsa de experienţă îşi spune cuvântul, dar aş vrea să felicit fetele de la Liceul Banatul, care astăzi şi-au dorit mai mult şi au câştigat foarte bine! Elevele mele au progrese de la meci la meci, pe noi ne interesează ca fetele noastre să capete experienţă de la joc la joc, să joace şi să respecte indicaţiile noastre! Urmează deplasarea la Giarmata, cred că va fi unul dintre cele mai grele meciuri, dar noi ne vom pregăti şi pentru meciul acesta şi mergem la victorie!”

LPS BANATUL TIMIŞOARA: Galgoczi, Dima – Cârjan, Conia, Palaghiuc, Berariu, Ilie, Amariei, Drăgan, Borocsik, Uieriu, Vlad, Melei, Chira, Secaliuc. Antrenor : Cosmin Zgârdea.

ACS BĂILE HERCULANE: Bianca Neda – Denisa Drăgulescu,Maria Soroceanu, Andra Cherciu, Iasmina Pătăşanu, Geanina Papavă, Bianca Toloş, Alexia Rain, Ana Maria Molnar, Mariana Domilescu, Anastasia Caraiman, Olivia Bătăiosu, Georgiana Geosanu. Antrenor: Toma Drăgoiu.

Au arbitrat: Diana Dosa şi Oana Ianu, ambele din Reşiţa.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles