Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în creştere, la nivelul ţării

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii este în creştere la nivelul ţării din cauza variaţiilor de temperatură.

La Vaslui s-au înregistrat peste o mie de cazuri, însă deocamdată nu există vaccin antigripal.

În lipsa dozelor de vaccin antigripal care urmeaza să fie distribuit în judeţ abia în a doua jumătate a lunii octombrie, numărul infecţiilor respiratorii este în creştere la nivelul judeţului Vaslui.

Direcţia de Sănătate Publică a raportat deja peste o mie de îmbolnăviri, copiii până la vârsta de 14 ani fiind cei mai afectaţi. În acest contexţ reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui recomandă populaţiei să se adreseze medicilor la primele semne de boală pentru a putea preîntâmpina eventualele complicaţii:

Mihaela Topliceanu, DSP Vaslui: Recomandăm în continuare populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite automedicaţia, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a solicitat Ministerului Sănătăţii un necesar de 25 de mii de doze de vaccin antigripal care să fie administrat gratuit categoriilor de persoane cu risc de îmbolnăvire. Oficialii vasluieni spun că până la sfârşitul lunii octombrie vor sosi în judeţ primele doze de vaccin antigripal.

Cele mai citite

Related Articles