Vaccin antigripal pentru toată ţara

Vaccinarea antigripală pentru persoanele din grupele de risc va începe cel târziu în prima parte a lunii viitoare, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Anunţul a fost făcut la Deva, de ministrul sănătăţii, Florian Bodog, în contextul în care datele Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată o creştere a cazurilor de infecţii respiratorii acute şi gripă faţă de sezonul trecut.

Florian Bodog: La începutul lunii noiembrie, vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal în toată ţara. Ceea ce vreau să vă spun este că indicaţiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfârşit de octombrie- începutul vaccinării şi vaccinarea să continue cât mai mult. Ne dorim să achiziţionăm o cantitate cât mai mare de vaccin, pentru a acoperi populaţia la risc. Ne dorim să acoperim toţi pacienţii vârstnici, copiii care au boli cronice şi ne dorim o acoperire de vaccinare cât mai mare.

A început să scadă însă numărul cazurilor de rujeolă în România. În ultima săptămână au fost raportate 87 de cazuri noi, majoritatea în judeţele Braşov şi Cluj, faţă de 118 confirmate în săptămâna precedentă. RRA

De același autor

Related Articles