Căutări extinse pe Dunăre. Şoferul accidentului de la Coronini poate fi acuzat pentru ucidere din culpă

1420

Căutarea persoanelor dispărute în Dunăre, în urma accidentului de la Coronini, a fost extinsă. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova acţionează cu o autospecială de intervenţie şi cu o barcă, în zona localităţii Svinița, pentru depistarea celor 3 cadavre. Una dintre victime a fost găsită zilele trecute pe malul sârbesc şi a fost deja înhumată deşi membri familiei din Sicheviţa nu şi-au dat acordul.

„În momentul de faţă aşteptăm să ni se transmită ce anume trebuie făcut pentru a recupera trupul femeii. Am vorbit cu Poliţia, cu Ambasada României la Belgrad şi aşteptăm să vedem ce demersuri este nevoie să fie făcute”, a afirmat, pentru AGERPRES primarul comunei Sicheviţa, Nicolae Kramer.

Citeşte şi: Trupul femeii aflat în maşina căzută în Dunăre a fost găsit la sârbi

Referitor la această speţă s-a pronunţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin:

„În cursul zilei de 11.10.2017 a fost identificat în apele fluviului Dunărea, de către autorităţile din Republica Serbia, în dreptul localităţii Sviniţa, kilometrul fluvial 996, un cadavru de sex femeiesc. Pe baza unor fotografii, cadavrul a fost identificat de numitul M.Ş. ca fiind al numitei J.V., aceasta fiind una dintre persoanele dispărute în apele fluviului Dunărea în urma accidentului produs în data de 07.10.2017. Persoana care a făcut identificarea este frate cu această victimă”.

Citeşte şi: Cine sunt cei patru oameni din mașina care a căzut ieri în Dunăre

Poliţiştii vor demara activităţi de cooperare cu autorităţile din Republica Serbia, în vederea obţinerii documentelor întocmite de autorităţile judiciare sârbe, cu ocazia descoperirii cadavrului numitei J.V, cât şi a raportului medico-legal de autopsie. După intrarea în posesia acestor documente se va proceda la schimbarea încadrării juridice a faptei în dosarul de cercetare penală.

(Sebastian Dragomir)