20 de ani de Euroregiune DKMT- Concurs foto despre viaţa în Euroregiunea DKMT

Iustin Cionca: “20 de ani de Euroregiune DKMT- Concurs foto despre viaţa în Euroregiunea DKMT”

Se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Agenţiei de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, care cuprinde regiunea sud-estică a Bazinului Carpatic din Europa Est-Centrală- teritoriile judeţelor Bács-Kiskun şi Csongrád din Ungaria, judeţelor Arad, Caraş-Severin şi Timiş din România şi Provinciei Autonome Voivodina din Serbia.

Cu această ocazie, Agenţia de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa lansează un concurs de fotografii, care să reflecte specificul şi momente din viaţa de zi cu zi a oamenilor care trăiesc în această zonă.

Cei interesaţi să participe la concurs sunt invitaţi să transmită cel puţin o fotografie (cel mult trei fotografii) la adresa de e-mail dkmtfoto@gmail.com până cel târziu la data de 31 octombrie 2017, ora 16.00 (CET).
“Invit cât mai mulţi arădeni să participe la concurs, să arătăm că suntem interesaţi de ritmul vieţii în această parte a Europei! Pentru judeţul Arad prezenţa în Euroregiunea DKMT a însemnat, pe de o parte, finanţări importante pentru proiectele de dezvoltare, pe de altă parte dobândirea unor parteneri strategici, din Ungaria şi Serbia, pentru colaborare pe plan economic şi cultural. Prin concursul de fotografii ne dorim să surprindem aspecte din istoria acestor 20 de ani, felul în care văd arădenii viaţa într-un judeţ de graniţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Premiile sunt oferite de membrii asociaţi ai Agenţiei de Dezvoltare Euroregională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, respectiv: Consiliul Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Judeţean Bács-Kiskun, Consiliul Judeţean Csongrád, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Guvernul Provinciei Autonome Voivodina.
Autorii celor mai bune şase fotografii alese de juriu vor beneficia de o excursie de două zile (o noapte de cazare pentru două persoane), la unul dintre hotelurile din Arad, Bács-Kiskun, Pincelakat Szálloda, Csongrád, Colosseum, Timiş, Voivodina.

Fotografiile vor fi expuse în cadrul şedinţei festive a Adunării Generale a Cooperării Regionale DKMT, organizată cu ocazia celebrării a 20 de ani de la înfiinare, care va avea loc la Novi Sad, festivitate la care vor fi invitaţi să ia parte şi autorii fotografiilor premiate. Consiliul Judeţean Arad suportă cheltuielile de transport pentru câştigătorul din Arad. De asemenea, toate fotografiile realizate şi trimise de arădeni vor fi expuse în cadrul unui eveniment la Consiliul Judeţean Arad.

Redacţia Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles